Små bäddsoffor

Kan små bäddsoffor vara någonting? Att ha en liten bäddsoffa stående i vardagsrummet eller varför inte på kontoret, om man har ett sådant, är ofta en smart investering. Man vet aldrig när man får en extra gäst på besök som behöver en sovplats och då är det så otroligt lätt och smidigt att bara vika ut soffan.

När den är stängd har man ju en skön sittplats, det brukar ju alltid vara trevligt när det finns gott om sittplatser i ett hem. Ibland har man dock begränsat med utrymme och då kan små bäddsoffor verkligen vara en bra lösning.

Bäddsoffa i blått tyg

Köp en liten bäddsoffa online

På nätet finns det idag små bäddsoffor i flera olika modeller och prisgrupper. Ska man sova varje natt i bäddsoffan kanske man behöver investera lite extra i en riktigt ordentlig modell, men annars brukar de flesta kunna sova riktigt gott en eller ett par nätter i en liten bäddsoffa.

Liten och smidig bäddsoffa som blir nästan lika stor som en dubbelsäng när den vecklas ut

Vissa varianter av bäddsoffor är korta, de är mest tänkta för att användas av barn och ungdomar. Helt perfekta för barn- eller tonårsrummet när kusinerna från landet kommer på besök.

Andra modeller av bäddsoffor är betydligt längre, men inte alls så breda. Man kan dock ofta sova två i dem, medan en del mer är som en enkel och bred enkelsäng.

Klassisk bäddsoffa i grått tyg

När man talar om små bäddsoffor så betyder inte det att de inte är lika sköna att sova i som stora bäddsoffor. Vissa två-sitsare blir nästan lika stora som en rejäl dubbelsäng när man öppnar dem, allt beror på vilken modell det är och vem som brukar sova över.

Vit soffa i konstläder

En liten bäddsoffa kan passa in så gott som var som helst, även i de hörnor och vrår i hemmet där man annars inte får in några möbler. Eftersom de är små brukar de inte heller väga så mycket och man kan därför enkelt dra ut dem till önskad plats vid behov.

Mjuk och bekväm bäddsoffa

Små bäddsoffor är bra för det lilla hemmet

De flesta människor idag har inte plats för ett extra sovrum i hemmet där man kan lägga gäster, så en liten och praktisk bäddsoffa är verkligen det allra bästa alternativet.

Ett stort plus är ju också det faktum att på dagtid så har man en skön sittplats, så man lätt kan kombinera alla aktiviteter i ett och samma rum

Liten soffa med förvaring

Vissa soffgrupper ger möjlighet till att en soffa kan öppnas medan de andra är vanliga soffor. Då kan man få harmoni i vardagsrummet samtidigt som man är förberedd på att ha nattgäster.

Det finns också en del små bäddsoffor som är tre-sitsare, men då börjar man ganska snart ta upp mer golvyta och plats.

Kompakt tresitsig bäddsoffa i blått tyg

En kompakt variant som inte har så stora armstöd brukar vara det mest praktiska för små hem. Dessa tar mycket liten plats på dagtid och fungerar bra som säng nattetid.

Lakan och filtar brukar man få förvara någon annanstans, men det finns också praktiska soffbord som fungerar som förvaringsplats och kan lösa den biten.

Med lite planering kommer man äntligen kunna utnyttja alla utrymmen i hemmet på bästa möjliga sätt och samtidigt njuta av sina gäster.

Liten soffa i ljusgrått tyg