Finansiera köp av bäddsoffa

Finansiera köp av bäddsoffa

Det finns idag flera olika sätt att finansiera ett köp av en bäddsoffa. Om du är i behov av en ny bäddsoffa, men av någon anledning inte kan finansiera köpet kontant, så brukar det vara möjligt att antingen dela upp betalningen eller låna till köpet med ett privatlån som inte kräver någon säkerhet.

Delbetala

Många möbelbutiker i Sverige erbjuder sina kunder möjlighet att delbetala soffköpet. Det är mycket vanligt att delbetalningen erbjuds i samarbete med ett kreditbolag, till exempel Klarna. Avbetalningstiden kan variera stort. Det kan handla om allt mellan 1 och 48 månader.

Kostnader vid delbetalning
Kostnaderna när man väljer att delbetala en bäddsoffa (eller någon annan möbel) kan skilja sig åt stort. Rent generellt kan man dock säga att ju längre delbetalningsperiod man väljer, desto högre kostnader.

Väljer man en mycket kort delbetalningsperiod, till exempel 1 till 3 månader, kan man ibland slippa betala både ränta och avgifter. Särskilt om man gjort köpet i samband med en kampanj möbelbutiken har.

Behöver man en längre delbetalningsperiod än 3 månader ser vi ofta butikerna marknadsföra delbetalningsplaner där det inte tillkommer någon ränta, men man måste dock betala en uppläggningsavgift och administrationskostnader.

Sen har vi så klart delbetalningsplanerna där man behöver betala både ränta och avgifter. Detta är främst vanligt när man väljer att dela upp betalningen i mycket små delar, till exempel 24 månader eller mer.

Låna till köpet genom att teckna ett privatlån utan säkerhet

Ett annat populärt och smidigt sätt att finansiera soffköpet är genom ett billigt privatlån. Två saker som många uppskattar med ett privatlån är att man inte behöver erbjuda någon säkerhet för lånet och att det går snabbt och enkelt att ansöka online.

Ibland går det fort när man hittat drömsoffan
Om din låneansökan blivit godkänd och du lånar från en bank eller långivare där det är möjligt att signera lånehandlingarna med ett BankID behöver det inte ta mer än 1-2 bankdagar för pengarna att komma in till ditt konto.

Vem kan låna?
Vanliga grundkrav för att kunna bli godkänd för ett privatlån utan säkerhet är att man fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige och har en tillräckligt hög inkomst för att kunna betala tillbaka privatlånet.

Det är också en stor fördel om man saknar betalningsanmärkningar sedan tidigare och inte dragit på sig onödigt många UC-förfrågningar under de senaste 12 månaderna.

Många långivare ställer krav på fast anställning, men det finns idag också ett flertal långivare där man har god chans att bli godkänd utan fast anställning så länge man kan uppvisa en regelbunden inkomst.